Világjáró blog egy újságíró szemével

Ezerarcú Föld

2018. február 15. - boglarkabalogh

Ezerarcú Föld

- rejtőzködő világunk egy utazó szemével

 

letoltes.jpg

Az utóbbi nyolc évben világjáró újságíróként, a National Geographic Magyarország bloggereként rendkívüli helyekre juthattam el, és nem mindennapi embereket sikerült megismernem.

Sokan gondolják úgy, hogy a legtöbb utazó keres valamit a világban: menekül egy vélt vagy valós kudarc elől, valaminek a hiányát, egyfajta tátongó űrt szeretne a folytonos vándorlással betölteni, vagy elindulva önmagát megtalálni.

Egy-egy új élmény kétségkívül rengeteget változtat rajtunk, de engem minden indulásra a kíváncsiság hajtott, a világ és a benne élők iránt érzett tisztelet, a vágy, hogy magam tapasztaljam meg a nálam sokkal szerencsésebb vagy szerencsétlenebb emberek sorsát, hogy a saját szememmel lássam, földünk más területein hogyan zajlanak az unalmasnak nevezett mindennapok. 

Ezek a találkozások tanítottak meg arra, hogy az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában annak tartunk: a pénz, a haladás, a siker. Inkább azok az érzések és történetek számítanak, melyek utunk során a látásmódunkat színezik, így ezen keresztül a világot is, melyben élünk.

Most utazásaim legizgalmasabb történeteit és fotóit tarthatja kezében az olvasó, amelyek a Föld ismeretlen szegleteibe kalauzolnak el bennünket. Bepillantást nyerhetünk az afrikai törzsek mindennapjaiba, a rituális gyilkosságok elől menekülő albínók rejtett világába, egy belga csokoládémester titkaiba éppúgy, mint az illegális vadállat-kereskedelembe, az oroszlánok vadászatra szánt ipari tenyésztésébe, tengeri tehén mentők küzdelmeibe vagy egy magyar orvoscsapat életmentő-akcióiba is... Kaphatunk baszkföldi szerelmi tanácsokat, de ellátogathatunk a mexikói boszorkánytalálkozóra és Váránaszi halottégető lépcsősorai is.

Színes kaleidoszkóp ez a könyv, mely kultúrák és népek, vallások és emberek sokszínűségét mutatja meg az olvasónak. De megmutat mást is: mégpedig azt, hogy milyen gyönyörködtető is ez a sokszínűség, milyen nagyszerű, hogy EZERARCÚ A FÖLD!

 

Ajánlás

 

 „Lehetetlen, de szép feladat Balogh Boglárka könyvét néhány szóban méltatni, az ínyenc olvasó figyelmébe ajánlani. Lehetetlen, mert mindaz, ami benne áll, oly megkapó és személyes, hogy vétek volna magyarázni, minősíteni. Balogh Boglárka légies és finom nőalak, ám vigyázat – ez a lány többet tapasztalt a világból, mint mi, otthonülők, átlagemberek, struccpolitikusok. Soraiból kisejdül: megannyi tragikus és örömteli, szívfájdító és beszédes pillanat részeseként sokaknál jobban érti-érzi az embert. Az embert, aki – ha eszéhez tér – még megmentheti romoltában is gyönyörű világát és benne önmagát. Ez a kötet mindenesetre kivételes dologra képes. Fölcsillantja a reményt.”

– Ifj. Vitray Tamás, National Geographic Magyarország magazin

 

„Dr. Jane Goodall 300 napot utazik egy évben, és előadásaival pontosan a könyvben is szereplő különleges, sebezhető helyekre, az ott élő közösségekre és megőrzésükre hívja fel a figyelmet világszerte. Minden egyes cselekedet számít! Mindenki tehet a változásért, minden egyes nap.Balogh Boglárka most tett a változásért, hiszen elég csak leemelni a polcról a világot, hogy történetei egy szempillantás alatt odarepítsék az olvasót Földünk különböző vidékeire.”

– Kádár András ügyvezető, Jane Goodall Intézet

 

Rendelés

 

A dedikált, ajándék könyvjelzővel ellátott kötet most megrendelhető 3950 forint helyett 3500 Ft-ért (plusz postaköltség) az alábbi e-mail címem. A bevétel 10 százalékával a Kóborlók Állatvédelmi Egyesületet, a nyírmadai kutyamenhelyet is támogatjuk.

ezerarcufold@yahoo.com

A megrendeléshez az alábbi adatok szükségesek:

Számlázási név:
Számlázási cím:
Példányszám:
Fizetési mód: előre utalás

Felejthetetlen utazást!

A bejegyzés trackback címe:

https://boglarkabalogh.blog.hu/api/trackback/id/tr3013672642